Despre mine...Despre Sfânta mea Chemare....

 My Homepage Despre mine My Photos Scrisoarea Par. Rafael Contact Favorite Links Porunci Pacate Lasati copiii  Pt. Mama My Files Audio M-au ajutat... Guest Book Ce facem Felicitare Sarbatori What's New Sf Pasti Caut sponsori pt. a merge la Seminarul Teologic

Mica şi necăjita mea viaţă....

          Iată că Bunul Dumnezeu m-a învrednicit să vin pe lumea aceasta, într-un început de iarna, la 13 noiembrie 1998. Nu ştiam atunci că v-a fi multă "iarnă" şi în Sufleţelul meu. Când aveam abia 7 luni, tatăl meu natural m-a părăsit... dar mi-am găsit un alt Tată acolo sus în Cer. Mămica mea a pierdut serviciul din cauza vitregiilor timpurilor şi a "restructurării" multor intreprinderi din Ţara noastră. Am locuit într-un Orăşel de pe malul râului Someş, adica în Dej. Dar datorită că mămica, cât şi bunicii nu mai aveau servici, au vândud apartamentul din Dej şi au cumpărat o căsuţă în Satul Valea Groşilor, Comuna Vad, Judeţul Cluj, pe malul Râului Someş. Şi a început o viaţă nouă.... Mama mea a avut mult ghinion în această viaţă, a fost dată pe şomaj, cu toate că are 4 copii, de atunci lucrează după posibilităţi, cu ziua prin sat, ca să poată să aibă grijă de noi şi de bunicii noştrii care sunt şi ei bătrâni.

          În urmă cu câţiva ani, cam prin 2003, l-am cunoscut pe Părintele Ieromonah Rafael, care mai venea pe la un vecin de al nostru din sat, vechi prieteni, ne-am înprietenit şi noi cu dânsul, şi Părintele Ieromonah Rafael a rămas inpresionat de familia noastră. M-a plăcut cel mai mult pe mine, Alexandru, şi a încercat să ne ajute după posibilitile sale. Pe mine m-a luat cu dânsul pe la Biserică şi la Mănăstire, pe la Sfintele Slujbe. Mi-a plăcut foarte mult Biserica şi Sfintele Slujbe. Iar acum este litera de lege: Părintele Ieromonah Rafael trebuie să vină în fiecare Duminică şi Sărbătoare să mă ducă la Sfânta Biserică, unde mă îmbrăc în hăinuţe bisericesti (stihar şi orar), ies cu lumânarea, la Sfintele Slujbe, spun Sfinte Rugăciuni şi cânt Pricesne, iar câteodată, la sfârşitul Sfintelor Slujbe  miruiesc credincioşii sau să le împart Anaforă. Îmi place foarte mult şi doresc din sufleţelul meu să ajung şi eu Preot şi să îi Slujesc lui Dumnezeu şi oamenilor.

           Dimineaţa şi seara, înainte de culcare, spun mereu Sfintele Rugăciuni, Îi învâţ Rugăciuni şi pe Frăţiorii mei Dănuţ 3 ani, Carol 12 ani şi pe Surioara mea Sorana de 5 ani, şi ne rugăm împreună. Nu ne apucăm de mâncat până nu spunem Rugăciunile. Acum o să fac 9 ani şi sunt în clasa a treia. Şi l-a şcoală îi învăţ pe copii Rugăciuni şi cântece bisericeşti, iar Doamna Învăţătoare de multe ori mă învoieşte de Sărbători ca să pot merge la Biserică.

           Dacă vreodată intervine ceva şi mămica nu vrea să mă lase la Biserică că sunt puţin răcit, eu încep să plâng şi o implor să mă lase, spunându-i că mă va vindeca Mântuitorul Iisus Hristos, care iubeşte copiii.

          Cu toate că sunt dedicat Bisericii, o ascult pe mămica mea, care îşi pune toată baza în mine deşi nu am decât 9 ani. De multe ori când pleacă de acasă îmi lasă în grijă frăţiorii şi casa, căci are mare încredere în mine.

          De fiecare dată când mă rog, întâi îi cer la Dumnezeu să îi dea sănătate la mama ca să poată să aibă grijă de noi, mă rog pentru ea, pentru surioara mea, pentru frăţiorii mei, pentru toată lumea şi apoi pentru mine.

          Visul şi dorinţa mea cea mai mare este să ajung Preot, poate de mir la o Sfântă Biserică, poate Preot Călugăr la o Sfântă Mănăstire, să pot să îi slujesc lui Dumnezeu, şi să mă rog, şi să ajut pe familia mea şi pe toţi oamenii şi copiii oropsiţi.

          Nu vreau să părem cerşetori, dar de multe ori datorită neajunsurilor şi greutăţilor din vitregia acestei lumi, nu ne putem împlinii visele şi chemarea, de aceea în primul rând îmi pun nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu, şi apoi în cel al oamenilor, pe care îi rog, din Sufleţelul meu de copilaş oropsit, să mă ajute să îmi pot împlini această Chemare Sfântă, şi de a trece peste greutăţile vieţii, şi a ajunge un bun Slujitor.

          Dacă doriţi să ne ajutaţi, pe mămica mea, şi pe frăţiorii mei şi pe surioara mea, şi pe mine; puteţi face câte un pacheţel cu ceva de mâncare, alimente, dulciuri, jucării, hăinuţe, încălţii.... puteţi trimite o sumă cat de mică de bani, etc., Eu vă mulţumesc din Sufleţelul meu, şi vă asigur că vă voi pomeni în toate Sfintele mele Rugăciuni, încă de pe acum,... precum se rosteşte şi la Sfânta Biserică, printre altele..."...pe alţi ctitori, miluitori şi făcători de bine, să îi pomenească Domnul Dumnezeu întru Sfântă Împărăţia Sa...".

          Adresa mea este: MURESAN ALEXANDRU IULIAN - Sat. Valea Grosilor, Nr. 17, Comuna. Vad, judeţul Cluj, Cod 407582.

         Binecuvântarea Domnului peste voi toţi, cu al Său dar şi cu a Sa iubire de oameni, totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor... Amin.