My Homepage Despre mine My Photos Scrisoarea Par. Rafael Contact Favorite Links Porunci Pacate Lasati copiii  Pt. Mama My Files Audio M-au ajutat... Guest Book Ce facem Felicitare Sarbatori What's New Sf Pasti Caut sponsori pt. a merge la Seminarul TeologicBunul Dumnezeu să vă primească facerile de bine !

vă mulţumim din suflet. 

Fie ca Luminoasa Sărbătoare a Învierii Domnului să coboare peste voi toţi bucurii duhovniceştii, pace şi bună întelegere, Iar Hristos Cel Înviat, să vă dăruiască sănătate şi întru toate bună sporire. Să vă lumineze mintea şi să vă umple sufletul şi imima de bunătate şi milostivire.
Sărbătorii fericite ! Ani mulţi şi fericiţi ! Şi multe Binecuvântări !!!
Pentru alte trimiteri folosiţi aceeaşi adresă.
VĂ RUGĂM SPUNEŢI ŞI ALTORA DESPRE NOI.
PE INTERNET NE GASITI LA:
Email: ipodiaconulalexandru@yahoo.com
alexandru@alexandru.00author.com
YahooMess: ipodiaconulalexandru
MĂNĂSTIREA “SFÂNTUL STELIAN”
 http://manastireasfstelian.forumgratuit.ro/primul-forum-f1/daruind-vei-dobandi-t1.htm
Email: ieromonahrafael@yahoo.com
manastireasfantulstelian@yahoo.com
YahooMess: ieromonahrafael
Tel: 0743393845

Vă mulţumim pentru facerile de bine şi vă dorim: Sărbători fericite şi Binecuvântate
Cu dragoste creştinească şi Binecuvântări,
Ieromonah Rafael

Imaginea „http://www.geocities.com/raducu72/xmasbell.gif” nu poate fi afiÈ™ată deoarece conÈ›ine erori.   Imaginea „http://www.geocities.com/raducu72/inviere2003.gif” nu poate fi afiÈ™ată deoarece conÈ›ine erori.       Imaginea „http://www.romarch.org/images/Invierea.jpg” nu poate fi afiÈ™ată deoarece conÈ›ine erori.

Veniţi de luaţi Lumină!!!....
Lumina lui Hristos luminează tuturor!
Hristos a Înviat!
Email: ipodiaconulalexandru@yahoo.com
alexandru@alexandru.00author.com
MĂNĂSTIREA “SFÂNTUL STELIAN”
http://manastireasfstelian.forumgratuit.ro/primul-forum-f1/daruind-vei-dobandi-t1.htm 

Email: ieromonahrafael@yahoo.com
manastireasfantulstelian@yahoo.com
Tel: 0743393845
Binecuvântarea Domnului peste voi toţi, cu al Său dar şi cu a Sa iubire de oameni, totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor... Amin.

De aceea, să facem fapte bune, care şi pe noi ne mântuiesc, şi celorlalţi le sunt de folos. Iar una din cele mai importante fapte bune este milostenia, care ajută, întăreşte şi dă viaţă rugăciunii, postului şi oricărei altei virtuţi. La ce îţi foloseşte postul dacă eşti un om fără milă? La ce-ţi foloseşte rugăciunea, dacă nu iubeşti? La ce îţi foloseşte să ai trupul curat, dacă inima ta este de piatră? De aceea, nevoinţele noastre sunt primite de Dumnezeu atunci când sunt însoţite de milostenie. Frica de Dumnezeu este paza libertatii, iar frica de lume este usa robiei. Credinta face totul posibil; dragostea face totul mai usor. Păcatul ne urâţeşte, ne murdăreşte sufletul. Şi de fiecare dată ne urâţeşte şi trupul,chiar dacă nu ne dăm seama…Orice păcătos, dacă nu ar păcătui, ar fi şi mai frumos. Pentru că frumuseţea sufletească i s-ar răsfrânge pe chip. Asta o vezi cel mai bine privind oamenii care intră la spovedanie. E adevărat că pentru unii spovedania e o formalitate, care nu îi schimbă. Asta pentru că vin să se spovedească fără să vrea să renunţe la păcat, sau fără să fie conştienţi de păcatele lor. Dar pe toţi cei care se spovedesc cu zdrobire de inimă spovedania îi face mai frumoşi.
Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne cere ca sufletele noastre să fie îndreptate pururea spre bine tot aşa cum sfintele altare stau pururea spre răsărit. Ne cere să lepădăm răul înapoia noastră, să-l dăm pradă uitării, în umbra şi întunericul trecutului; astfel încât în fiecare clipă şi în fiecare zi să putem să ne întindem mereu cu sufletul şi cu trupul numai spre bine, să dorim numai binele, să vorbim doar despre bine, să facem doar binele.Să ne rugăm toţi Bunului Dumnezeu să ne înveţe pe noi să ne întoarcem de la rău şi să facem binele pentru dragostea Slavei Sale şi a mântuirii noastre.
Viaţa noastră este o luptă. Dacă cazi în înşelăciune, mergi repede la Duhovnicul tău şi spune-i tot, pentru că părintele să-şi pună epitrahilul pe capul tău. Crede atunci că te-ai vindecat şi că demonul pe care l-ai primit prin greşeala ta s-a îndepărtat. Dacă însă nu te căieşti, nu te vei îndrepta până la mormânt. Duhurile rele intră şi ies din trupul nostru. Când omul se mânie, demonul intră în el, dar când se umileşte demonul iese din el.
Stiţi ce s-ar întâmpla dacă Hristos ar umbla astăzi prin lume?... Probabil că L-ar interna într-un spital de nebuni şi L-ar droga cu tot felul de medicamente. Lumea L-ar răstigni şi acum la fel cum a făcut-o acum două mii de ani(...) Spunem că traim într-o societate creştină, dar de fapt nu este adevărat; trăim într-o societate care este mult mai păgană, mai urâtoare de Hristos decât lumea în care a trait odinioară Hristos.
Iată de ce suntem din ce în ce mai slabi, pe când vrăşmaşul nostru, diavolul, este din ce în ce mai puternic. În loc să lucrăm împreună cu dragoste frăţească împotriva răului, luptăm unul cu celălalt. Să dea bunul Dumnezeu ca prin harul Său, să alungăm din inimile noastre ura drăcească şi să dobândim dragostea cea binecuvântată. Să ne iubim unul pe altul, pentru că dragostea este de la Dumnezeu şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. Cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire (1 Ioan 4, 7-8). Există firi atat de armonioase, înzestrate de Dumnezeu cu atâta frumuseţe, încât ţi se pare absurd până şi gândul că ar putea vreodată să se schimbe în rău, să se degradeze....
Niciodată să nu părăseşti un prieten vechi. Niciodată nu vei găsi unul care să-l poată înlocui. Prietenia este ca vinul . Devine mai bună pe masură ce vechimea îi este mai mare.
Vreţi să fiţi fericiţi pentru un moment? Răzbunaţi-vă.Vreţi să fiţi fericiţi pentru totdeauna?Iertaţi....Iertarea înseamnă a te ridica mai presus decât cei ce te-au insultat.....Iertarea este o virtute creştină......Iertarea este mireasma pe care violeta o lasă pe călcâiul care a strivit-o.
Ai curaj pentru marile supărări din viaţă şi răbdare pentru cele mici; după ce ţi-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi liniştit. Dumnezeu este treaz.
Cel mai bun mod de a te înveseli este să încerci să înveseleşti pe altcineva.
Unele lucruri sunt mai simple decât par, iar altele, mai complicate decât sunt la prima vedere.
Dumnezeu să vă Binecuvinteze şi în Rai să vă aşeze!