Scrisoarea Parintelui Ieromonah Rafael din Octombrie 2007

 My Homepage Despre mine My Photos Scrisoarea Par. Rafael Contact Favorite Links Porunci Pacate Lasati copiii  Pt. Mama My Files Audio M-au ajutat... Guest Book Ce facem Felicitare Sarbatori What's New Sf Pasti Caut sponsori pt. a merge la Seminarul Teologic"Alexandru viseaza sa se faca preot"

          Doamne ajuta! Dorim sa va scriem despre un ingeras cu chip de copil, care desi pe 13 noiembrie 2007 va implini varsta de 9 ani, abia daca trece cu inaltimea de... un metru. Este slabut, mititel si foarte cuminte, locuieste intr-o casuta pe malul Somesului, impreuna cu bunicii lui, care datorita saraciei au ajuns ciurdarii satului, cu toate ca sunt romani. Baiatul mai are 4 fratiori si au fost parasiti de tata, iar mama lucreaza cu ziua prin sat. Acest copilas vrea cu tot dinadinsul sa se faca preot, caci este foarte credincios, si aproape in fiecare duminica si de sarbatori vine la sfanta noastra Manastire (va rugam sa ne iertati, dar nu dorim sa vorbim despre manastirea noastra, ci despre acest pui de om care trebuie neaparat ajutat).
Pe copil il intereseaza cel mai mult Sfanta Biserica, ii place foarte mult la Sfintele Slujbe, Ii plac foarte nult rugaciunile si cantarile religioase, se imbraca in hainute bisericesti (ipodiacon), iese cu lumanarea la Sfintele Slujbe, rosteste Rugaciuni, canta pricesne, iar la Sfarsitul Sfintelor Slujbe miruieste sau imparte anafora... si abia reusim sa il facem sa se dezbrece de hainutele acelea bisericesti, si cu greu reusim sa il ducem acasa la el in sat. Speram ca dupa ce va termina scoala, sa ramana tot asa credincios si sa locuiasca la Manastire....

          Incearca sa invete dupa puterile lui, acum a pasit in clasa a III-a, noi il ajutam dupa posibilitatile noastre, dar nu suntem nici noi prea cuprinsi. Daca sufletul si inima dvs. va lasa un pic de bunatate, va rugam sa nu treceti cu vederea rugamintea de a publica si aceste randuri si de a-l ajuta si pe acest micut orfan de tata, care de altfel si-a gasit un alt tata..., dar sus, in ceruri. Copilul, cat si fratiorii lui, vor fi bucurosi sa primeasca orice: hainute, alimente, dulciuri, bani... vine iarna si sunt cam dezbracati. Pe baiat il cheama Alexandru, are nevoie de incaltari nr. 31-32, lungimea pantalonilor de 75 cm, iar manecile hainei de 38 cm. Suntem siguri ca aveti ceva bun pe acasa, si poate il considerati rau, care poate nu va foloseste, dar va ferici un baiat oropsit.
          Copiii doresc sa invete, ajutati-i cu jucarii, haine, carti, rechizite, dar mai presus de toate cu dragostea bunatatii dvs. Deci, puteti face un pachetel cu ceva de folos, puteti trimite o suma cat de mica de bani, puteti spune si altor oameni cu suflet despre acest ingeras cu chip de copil si, mana de la mana, va putea fi ajutat cu ceva, cat sa treaca iarna, sau chiar pana isi va indeplini visul sau frumos de-a fi preot. Suntem siguri ca va va pomeni in toate rugaciunile lui, inca de pe acum.
          Adresa lui este: MURESAN ALEXANDRU IULIAN - sat Valea Grosilor nr. 17, comuna Vad, judetul Cluj, cod 407582
          V-a scris aceste randuri parintele ieromonah Rafael, tel. 0743/39.38.45, e-mail: ieromonahrafael@yahoo.com, care va roaga sa fiti milostivi, si va va pomeni in rugaciunile sale.